Това коментира пред БНР политологът доц. Даниел Смилов. По думите му

...
Това коментира пред БНР политологът доц. Даниел Смилов. По думите му
Коментари Харесай

Смилов: Борисов е необичайно намръщен. Дистанцията между ГЕРБ и ПП е преодолима

Това разяснява пред БНР политологът доцент Даниел Смилов.

 

По думите му други партии са по-умерени в рецензиите си: „ Демократична България “ и „ Продължаваме Промяната “ този път няма по какъв начин да концентрират акцията си единствено с рецензия на модела Борисов. В момента жителите имат съображение да се тормозят от инфлацията, да вземем за пример. От тези политически обединения би трябвало да убедят гласоподавателите, че биха могли да изведат страната от рецесиите “.

 

Според политолога макар отварянето на ножицата сред първите партии в последните социологически изследвания, дистанцията сред ГЕРБ и втората Политическа партия е преодолима. Българска социалистическа партия е в тежка обстановка. Червените са застрашени да бъдат изпреварени от „ Възраждане “.

 

„ При толкоз действителни политически проблеми, надали ваденето на тематиката за референдума от Има Такъв Народ е най-хубавият ход, а по-скоро опит да се завоюват няколко гласа повече за постигане на заветната линия от 4% за влизане в Народното събрание “, счита Даниел Смилов.

 

Според него повода за свалянето на държавното управление на Кирил Петков не е била нито Северна Македония, нито финансов и стопански колапс. „ Може би същинското пояснение е в опита да се върнат договарянията с „ Газпром “. Това се вижда и сега. Навярно опитът ще е несполучлив, само че той сплоти всички, които желаеха кабинетът „ Петков “ да падне “, твърди той.

 

По думите му част от дилемите на политиците е явяването на избори, някои от тях даже съзнателно ги провокират. Ако има изморени от четвърти избор за година и половина, това са гласоподавателите.

 

Отново вземат участие много партии и обединения (29) и се чака бъдещият парламент да бъде фрагментиран. Според последните изследвания сочат, че най-малко 6 партии са с действителни шансове за влизане в Народното събрание.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР